۱ فروردین ۱۴۰۲، ۱۲:۵۲

مهر گزارش می‌دهد؛

نگین گردشگری شمال اصفهان با ۱۸۰۰ جاذبه

نگین گردشگری شمال اصفهان با ۱۸۰۰ جاذبه

اصفهان - شهرستان نطنز با یک هزار و ۸۰۰ جاذبه تاریخی و طبیعی پذیرای گردشگران نوروزی است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: شهرستان نطنز یکی از بزرگ‌ترین مراکز گردشگری ایران است، این شهرستان دارای یک هزار و ۸۰۰ جاذبه گردشگری است که ۱۲۰ جاذبه آن ثبت ملی شده است.

این شهرستان در کنار ابنیه‌های تاریخی مجلل و زیبایش باغشهری آرام و باصفاست که سالانه میزبان گردشگران داخلی و خارجی زیادی است که از گوشه و کنار میهن اسلامی و جهان به این سرزمین سفر می‌کنند، در این گزارش با بخشی از جاذبه‌های دیدنی این شهرستان آشنا می‌شویم.

مسجد جامع نطنز نماد صلح و سازش اسلامی

مجموعه مسجد جمعه (جامع) نطنز اثری شکوهمند و به جا مانده از دوران مختلف تاریخی است که عمده معماری و تزئینات آن مربوط به عصر ایلخانی است، این مسجد بین سال‌های ۷۰۴ تا ۷۰۹ هجری ساخته شده است و دارای آجرکاری و کاشیکاری هایی در کتیبه، سر در و مناره‌ها است، لایه‌هایی از تزئینات مسجد نیز متعلق به دوره سلجوقیان است.

همچنین مسجد دارای یک گنبد آجری با قدمتی بیش از ۱۰۴۰ سال، میراب، درب‌های چوبی نفیس، محراب، دهلیزها و ایوان‌های زیباست که در کنار مناره بلند ۳۷ متری فاخرش چشم نوازی می‌کند.

در این مجموعه، بقعه شیخ نورالدین عبدالصمد اصفهانی نطنزی قرار دارد که شامل گنبدی هشت وجهی مخروطی شکل با تزئینات آجر و کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ در جداره خارجی و مقرنس‌کاری گچی در جداره داخلی است و در قسمت قاعده گنبد کتیبه‌ای به‌صورت گچ‌بری برجسته به خط ثلث روی زمینه گل و بوته کار شده است که شامل آخر آیه ۱۶۷ و ۱۶۸ و بخش اول آیه ۱۶۹ سوره آل عمران است. سردر خانقاه نیز دنیایی از هنر معماری و کاشیکاری است که به آثار تاریخی اصفهان فخر می‌فروشد.

در فاصله چند متری مسجد جامع، آتشکده‌ای قرار دارد که با قدمت بیش از ۱۸۰۰ سال مربوط به دوره ساسانیان است، بنایی چهارطاقی که روزگاری محل عبادت زرتشتیان بوده است.

نکته حائز اهمیت این است که با وجود تاریخ ساخت مسجد بعد از آتشکده و نزدیکی دو بنا به یکدیگر، این اثر چهارطاقی را معدوم نکرده‌اند و چنین قرابت بین ساختمان‌های مربوط به ادیان مختلف نشان دهنده صلح اسلامی و سازش مسلمانان و زرتشتیان در این شهر بوده است و گویای این مطلب است که دین اسلام بر خلاف ادعای برخی، دین تحمیلی نبوده است بلکه آئینی پر از صلح و دوستی بوده و هست.

نگین گردشگری شمال اصفهان با ۱۸۰۰ جاذبه

ابیانه، برگ زرین تاریخ و فرهنگ نطنز

روستای ابیانه در فاصله ۳۵ کیلومتری از مرکز شهرستان نطنز قرار دارد، روستایی که به خانه‌های کاهگلی سرخ، کوچه‌های تنگ و باریک و قدمت یک هزار و ۵۰۰ ساله‌اش معروف است.

مردمان این روستا هنوز فرهنگ و رسوم گذشتگان خود را حفظ کرده‌اند که این امر را به خوبی می‌شود از لباس‌های گلدار زنانش فهمید که گویی باغی از گل را در چارقد و پیراهن زیبایشان جای داده‌اند.

ابیانه ۱۱ مسجد، یک آتشکده، دو زیارتگاه، سه قلعه و تعداد زیادی آسیاب و خانه تاریخی را در خود جای داده است. در کنار این بناهای ارزشمند محراب و درب مسجد جامع روستا بسیار دیدنی است.

از سوغات روستا می‌توان به برگه خشک شده میوه‌های متنوع، گیوه، گلیم، لباس‌های زیبا و خلاصه صنایع دستی اشاره کرد.

نگین گردشگری شمال اصفهان با ۱۸۰۰ جاذبه

طرق رود شهری کوهپایه‌ای با قدمتی ۲ هزار و ۲۰۰ ساله

طرق یا طرق رود دارای محلات زیادی است که تار آبکشه، یحیی آباد، باغستان پایین و باغستان بالا از مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شوند. اهالی طرقرود دارای گویش طرقی و مردمانی خون‌گرم مهمان نواز و صمیمی هستند.

این شهر کوهپایه‌ای دارای آثار باستانی و تاریخی فراوانی است که برای نمونه می‌توان به قلعه خشتی دوره اشکانی با بیش از ۲۲۰۰ سال قدمت، درخت چنار ۱۴۰۰ ساله، مسجد جامع دوره ایلخانی، دریاچه طرق و چهار سامون و حمام هانی اشاره کرد.

نطنز سرزمین سراسر تماشایی است

آری شهرستان نطنز از جاذبه‌هایی همچون مسجد جامع سرشک که مشهد امام زاده محمد است تا مجموعه تاریخی افوشته، بافت تاریخی قصبه و محراب نفیس مسجد میر همه سرشار از هنر، تاریخ و اصالت است، برخوردار است، کویر بادرود و خالدآباد هم در کنار روستای ۶ هزار ساله اریسمان و امامزاده آقاعلی عباس گونه‌ای متفاوت از جاذبه‌های تاریخی، مذهبی و طبیعی را به نمایش گذاشته‌اند.

نگین گردشگری شمال اصفهان با ۱۸۰۰ جاذبه

در واقع کمتر جایی را می‌توان یافت که در فاصله ۳۰ کیلومتری آن هم کوه‌های پر از برف چون کرکس را داشته باشید و هم زیبایی آسمان زیبای شب کویر چون متین آباد را در چشم گردشگران به تماشا بنشینید.

کد خبر 5738006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha